Меглена Кунева: Атаките срещу офисите ни са политически акт

Два от офисите на Движение „България на гражданите“ са станали обект на вандалска атака, съобщиха от партията.

Става дума за нанесени щети на офисите на партията в Троян и в Димитровград. „Това е много притеснително за политическия климат у нас. Това не е просто акт срещу Движение „България на гражданите“, това го възприемам като акт против хората, опит да се сплашат, да оттласнат всякаква възможност за нормалност. А ние искаме точно това, ние казваме „Да“ на нормалността“, коментира пред БГНЕС председателят на партията Меглена Кунева.

„Много сме огорчени от това, което виждаме в Димитровград и в Троян и на други места. Това е част от един много по-дълъг списък от опити за сплашване и на мен лично и на много хора от „България на гражданите“. Това маркира поредното стъпало в тази спирала“, допълни тя и подчерта : „По никакъв начин няма да отстъпим от това, в което вярваме, няма да се уплашим и сме готови да понесем всичко. Не съм предполагала, че толкова много клевети, толкова много агресия е възможно да се изсипе върху една млада политическа формация, а и лично върху мен, защото от 2001 година съм в политическия живот на страната, но такова чудо никога не съм виждала. Твърдо съм решена да издържа, защото когато казахме, че започваме поход на нормалността, аз казах пред себе си и на хората, с които тръгнахме заедно, че аз съм готова да бъда във в първите редици на този поход, да водя този поход и на нашето знаме пише „нормалност“. Заради това съм готова да понеса всичко“.

„Всеки един от нас е готов да си понесе кръста и раните. В този случай слава Богу не са рани във физическия смисъл на думата. Това е грозен знак, но няма да отстъпим, няма да разколебаем себе си и поддръжниците си, знаем, че трябва да изведем този поход до успешен край“, каза още Кунева.

Знам колко се страхуват от „Движение България на гражданите“ и съм сигурна, че знаят много добре защо. Страхуват се защото ние няма да правим нечисти коалиции, няма да правим сделки, няма да бъдем на страната на монополите, заяви още тя. „Днес буквално се хвърлят камъни срещу всеки посмял да постави под въпрос статуквото и е ясно, че ние сме неудобните. Нямаме никакво колебание, че трябва да отстояваме правата и свободите на нормалните българи“, подчерта Кунева.

„Това е политически акт срещу офиси на „България на гражданите“, не е просто някакъв вандализъм. Правоохранителните органи трябва да ни защитят, но не съм чула нито от районните управление нито на национално ниво някои да каже и една сричка в защита на хората, които искат да упражняват политическа дейност“, добави тя.

Информация на БГНЕС

Вижте още на http://grajdani.bg/?p=4839

23.04.2013