Меглена Кунева: Безочие е да се иска втори мандат след незаконното подслушване

Днес прокуратурата потвърди всичките ни най-големи страхове. Вече стана ясно, че живеем в обществото на страх и диктат. Най-лошите практики, въведени и използвани от тоталитарните режими, са използвани и днес – шест години след присъединяването на България към Европейския съюз.

Показателно за ГЕРБ-ефекта върху България е, че 6 години след влизането в ЕС, дебатът в обществото ни не е за повишаване на доходите, качество на образованието и здравната система, а продължава да бъде за защитата на базови свободи, както това беше в тоталитарно време. Изумително е, че всички сме подложени на подобна политическа репресия от ГЕРБ и въпреки нея, ГЕРБ в лицето на господата Цветанов и Борисов – пряко виновни за незаконното подслушване, имат безочието да говорят на хората за втори мандат.

Втори мандат за какво? За да се дадат още стотици милиони левове за незаконно подслушване на политически опоненти на ГЕРБ, хора от бизнеса, журналисти и правозащитници?

Прокуратурата не бива да спира своето разследване до изпълнителите на незаконното подслушване. Напротив, трябва да се стигне до поръчителите, тъй като отговорността е единствено и само на бившия премиер Бойко Борисов и бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Питам що за безочие е отново да искат доверието на българските граждани?

15.04.2013