Меглена Кунева: ГЕРБ е неприличната партия, а БСП е неправилната партия

„Не сме на ръба. „България на гражданите” върви нагоре. И не само че ще влезе в парламента, а е и алтернатива на ГЕРБ и на БСП. Защото БСП не е алтернатива на ГЕРБ”. Това заяви в студиото на „ДикOFF” лидерът на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева. Изказването й бе по повод последните социологически проучвания, според които движението е на ръба да влезе в следващия парламент.

На въпрос дали, ако Движение „България на гражданите” би  подкрепило БСП, ако влезе в парламента след изборите, Кунева отговори кратко: „ГЕРБ е неприличната партия, а БСП е неправилната партия. Когато говорим за Дясно, за съжаление, не можем да назовем ГЕРБ като дясна партия. Те искат съучастничество, те не искат партньор. Колкото до БСП, ние се различаваме идеологически и в посоката, в която искаме да върви страната.

По думите й, нейната партия би подкрепила добри идеи от тяхна страна, но „това не означава коалиция при никакви обстоятелства”.

По повод думите на Любен Дилов – син, че Кунева прави проект за собственото си оцеляване, тя отговори: „Лично оцеляване точно в този момент през борба с това, което ни заобикаля, е малко като дървено желязо. Напротив, всички възможни неприятности, човек може да си ги докара на главата, ако все още вярва, поне аз вярвам, че България може да тръгне по нормален път напред”.

По думите й демократичното развитие на България не минава през коалициите.

27.04.2013