Меглена Кунева: Имаме смелост да спрем похода на олигарсите към властта

“Последните четири години ни управляват некадърници, назначени от други некадърници. Това го доказаха и уволненията в енергетиката и смяната на шефа на АЕЦ “Козлодуй”, заяви председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева на среща със симпатизанти в Хасково. В подкрепа на думите си Кунева посочи и констатациите за груби нарушения и при назначенията в Министерството на правосъдието. “Още през януари предупредихме, че ГЕРБ напълни цялата държавна администрация с “калинки” и че 80% от новите назначения са без конкурс”, припомни Кунева.

“Некадърността винаги си има име. Не може да се правиш на жертва, ако 4 години си имал цялата власт”. Така Кунева коментира опитите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да се отрече от собственото си управление. Кунева подчерта, че в момента сме свидетели на поредната изключителна нередност – “цената на петрола в цял свят пада, докато единствено в България цената на бензина расте”. “Това е, защото имаме монопол при горивата”, посочи Кунева. Тя бе категорична, че “Движение България на гражданите” е единствената партия, която има смелост и воля да спре монополите и похода на олигарсите към властта. “Затова срещу нас се хвърлят всички сили. Аз захранвам черна индустрия. Когато некадърници и глупаци се борят за властта, те се опитват да я задържат с шантаж и очерняне. Но атаките са гаранция за нашето качество, гаранция, че ги е страх”, изтъкна още лидерът на “Движение България на гражданите”. Кунева коментира, че политиката “може да е хубаво нещо, ако работиш със сърце”.

“Нормалните хора в България са опрени до стената и са принудени да емигрират. Затова нашият поход е толкова важен”, заяви тя.

В Хасково беше представена листата за народни представители на “Движение България на гражданите”. Водач на листата в областта е Иван Стамболов, член на НС на партията. В събота Меглена Кунева ще посети Кърджали, Смолян и Асеновград.

20.04.2013