Меглена Кунева: Именно недоволстващите в Пловдив са спуснати отгоре

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева е доволна, че проблемите в партията излизат наяве преди вота. Това стана ясно от участието й в предаването на Мартин Карбовски.

Тя разкритикува областните координатори на партията в Сливен и Пловдив, които надигнаха глас срещу партийното ръководство, защото не са водачи на местните листи за вота на 12 май. „Те са бизнесмени и смятат, че като са вложили труд и средства, трябва непременно да станат депутати“, поясни още Кунева Областните координатори, по думите й, не са избирани от хората, а са назначени от ръководството на партията. „Ако се казва, че някой е спускан отгоре, тези областни ръководители, които недоволстват, са спуснати отгоре“, обясни лидерът на партията. „Ако някой се е присъединил към България на гражданите само за да влезе в листите и да стане депутат, това няма да стане“, каза Кунева.

„Листите се утвърждават от националния съвет, това е записано в устава. Аз не се поддавам на шантаж“, категорична бе Меглена Кунева.
Тя обаче е доволна, че проблемите в партията излизат на яве сега преди изборите, защото така ще се изчисти партията. „Въпросът е кой с какви подбуди влиза в политиката“, смята Кунева. „Известна дисциплина и лоялност трябва да бъде демонстрирана на този етап“, категорична е тя.

Меглена Кунева, председател на „Движение България на гражданите“, пред Мартин Карбовски

31.03.2013