Меглена Кунева: На изборите борбата ще е между ум и мускули

“Борбата на тези избори ще е борба на идеи и ум срещу мускули. Вярвам, че именно затова хората ще ни дадат шанс”. Това каза председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева при представянето на листата на кандидатите за народни представителите в Благоевград. Движението в интегралната бюлетина е под номер 33. В Благоевград листата се води от Георги Киряков.

Кунева коментира, че изборите не са механика. “Трябва да има порив, да участват хора, които вярват, че могат да променят животи. Аз не залагам, аз вярвам и така подбирам хората си”, отговори Кунева на въпрос, защо след като от ГЕРБ са заложили на Цветан Цветанов за водач на листата за Благоевград, тя е предпочела нови лица.

На срещата със симпатизанти Кунева прочете Отвореното писмо, което по-рано изпрати до Бойко Борисов по повод арогантното му изказване, че “българските пенсионери са опоскали фискалния резерв”. “Пределно разбирам, че не могат да се печатат пари, но трябва да припомним, че парите от пенсионните фондове бяха национализирани именно от  правителството на ГЕРБ. Не може да се взимат парите на пенсионерите за запълване на дупки, още по-малко за дупки по пътищата”, допълни водачът на листата на “Движение България на гражданите” в 23 МИР-София и в Русе Меглена Кунева.

Днес тя ще посети Дупница и Перник, където ще представи листите на партията за Кюстендил и Перник. Водач на листата за Кюстендил е Силвия Велкова, а за Перник – Людмил Веселинов. Днес е третият ден от кампанията “ДА НА НОРМАЛНОСТТА”, през която председателят на “Движение България на гражданите” ще посети над 100 населени места.

14.04.2013