Меглена Кунева: Партиите нямат място в икономиката

„ГЕРБ и БСП толкова се мразят, че чак се прегърнаха“, каза Меглена Кунева в „Лице в лице“. „Моята работа е да се видя с колкото се може повече хора и да разкажа за плановете си. Журналистика, социология и политика са трудни професии, тъй като трябва да се спечели доверието на хората. Аз трябва да си свършва работата, ако хората ме чуят какво казвам, улиците ще бъдат чисти“, уточни Кунева.

„Защитата на лични данни в България е много ниска. Хората не винаги искат да говорят, много от тях се чувстват подтиснати. Ние имаме план за държавата, за това как се прави политика и как хората да живеят по-добре. „Движение България на гражданите“ казва, че партиите нямат място в икономиката. Те трябват да кажат какво означава „нормално“ в социалната сфера. Как да кажем на една жена, която е с рак на гърдата, че не може да получи достъп до медицински екип? Един човек ме попита как да каже на детето си, че няма да получи място на работа, тъй като други са с привилегии. Трябва да задържим децата си в България. Ние трябва да гласуваме и да изберем. Бюлетина номер 33!“, поясни Меглена Кунева.

„Ние няма да влезнем в коалиция. ГЕРБ и БСП говорят как без тях не може да се получи работата.  В България няма смисъл да се избира между лява и левашка партия, каквато е ГЕРБ. „Движение България на гражданите“ може да даде алтернатива на хората“, заяви Кунева.

10.05.2013