Меглена Кунева призова от Кюстендил – „БойкоТ“ на референдума

23 Ное. 2012 admin In 2012

„БойкоТ“ на националния референдум ще обяви „Движение България на гражданите“. Това заяви в студиото на Дарик – Кюстендил председателят му Меглена Кунева. Тя е категорична, че той е договорка между ГЕРБ и БСП.

„Движение България на гражданите“ е направила, като партия допитване до всичките си членове и мнението на почти 70% от хората е, че този референдум е фалшив и те не искат да участват в него, допълни Кунева. Тя цитира и последното социологическо проучване, което показва, че само 7% от хората казват, че разбират за какво става дума. „Питат ни за едни търговски договор, който не сме чели и никои няма намерение да ни покаже. Не е ясно кога ще се строи нова ядрена електроцентрала, с какви пари, какъв е дела на България, има ли частни инвеститори, къде ще се продава тази енергия,  какъв е енергийния микс – колко ядрена, зелена и колко от въглища и т. н.енергия. Всичко е абсолютно неясно. Единственото, в което към сигурна е, че това е договорка между ГЕРБ и БСП, защото ги обслужва чудесно. Това е техния референдум“, заяви пред Дарик Меглена Кунева. Според нея,  управляващите ги е страх да вземат самостоятелно решение по въпроса.

„Движение България на гражданите“ обяви опорния си екип за Кюстендилска област. В него влизат 8 души – 4 жени и 4 мъже. На представянето присъстваха и членът на Националния съвет на „Движение България на гражданите“ Сергей Петков, както и организационният секретар на партията Калин Томов.

В екипа влизат: Силвия Велкова – педагог, занимава се с частен бизнес; д- р Румен Гогов – лекар по дентална медицина; Татяна Танева – Даскалска- преподавател; Миглена Тенчева – здравен инспектор, Светлина Цветкова – педагог; Искрен Милошов – управител на магазин; Кристиан Станимиров – работи в електроразпределително дружество; Светослав Стоянов – има частен бизнес.

„Ние търсихме хора, на които им се работи, а не просто да им се критикува. Готови да отделят и от личното си време, за да работят за решаването на проблемите. Хора, които са интелигентни, като тук не говорим да имат дипломи. За мен интелигентността освен активност, е също така и интуиция за правилно и неправилно, и много ясно разбиране, за това кое е добро и кое е зло. Също така те трябва да са хора непримирими“, заяви Меглена Кунева.

„Това са хора, които ще бъдат двигатели на това в Кюстендил хубавите неща да стават правилно, а лошите да изчезнат. Старали сме се да подбираме млади, интелигентни, успели и хора можещи и искащи. Целта е да се промени тази точка, в която се намираме в момента. Ние търсихме хора, с които може да се създаде добър екип. Хора, които могат да покажат решения за проблемите“, заяви членът на Националния съвет на „Движение България на гражданите“ Сергей Петков.

23.11.2012