Меглена Кунева: Ще съставим правителство с ясни приоритети

“Ще съставим правителство с ясни приоритети. Ще искаме промяна в Конституцията и промяна в начина, по който се провеждат референдумите. Ще решим проблемите в енергетиката, онези дисбаланси, заради които страдат потребителите и не на последно място – ще проведем реформи в МВР и в съдебната система, тъй като именно заради липсата им е такова състоянието на икономиката и държавата”. Това заяви на пресконференция във Варна председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

Водачът на листата в морския град Даниел Вълчев посочи, че следващата седмица Националният съвет на Движението ще има извънредно заседание, след което ще бъде обявено и как ще се състави правителството след изборите на 12 май.

“Ние смятаме, че можем да съставим кабинет. Не разбирам защо някои партии се крият зад уж непартийни и експертни личности, визирам Пламен Орешарски”, коментира Кунева. Тя призова медиите да дадат време на хората. “Не ми харесват тези бакалски сметки, в които на ръба на салфетката се пишат проценти”. Кунева беше категорична, че “Движение България на гражданите” може да предложи най-доброто управление, след като повечето от идеите в програмата на партията се цитират след публикуването й и от други партии. “Ние искаме коалиция с хората”, посочи още Кунева. Тя подчерта, че Движението ще предложи програма и ако хората я подкрепят, то тогава от гражданите ще бъде оказан натиск и върху политически сили да я приемат.

Даниел Вълчев допълни, че кампанията на “Движение България на гражданите” се развива добре и партията набира скорост. “Дори и онези социологически агенции, които ни даваха смешно малки проценти, започнаха да се коригират. Предполагам, че другата седмица ще се поправят съвсем”, допълни той.

По-рано през деня Кунева коментира, че очаква Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се откажат от имунитетите си, за да има разследване на скандала с подслушванията. Лидерът на “Движение България на гражданите” посочи още, че ако тя е била обект на подслушване, то това означава, че подслушващите разполагат със записи и на представители на Европейската комисия, и на посланици.

Тази вечер Меглена Кунева ще представи листата за народни представители на партията за 3 МИР-Варна. Водач на листата е Даниел Вълчев, а срещата с гражданите започва в 19:00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

29.04.2013